Wat?

"Lees Luid" is een toepassing voor 2 mensen met ieder een eigen smartphone. Kies afhankelijk van de situatie de juiste dialoog. Spreek de teksten hardop uit of luister als de ander aan het woord is. Zorg dus dat de één persoon A is en de ander persoon B. Klik op het dialoog-icoon om van personage te wisselen.

Tip: zet je screen-timeout even op minimaal 5 minuten.

Kies situatie >

Waar en wanneer

Lees Luid is overal en altijd te gebruiken. De dialogen blijven permanent in een loop doordraaien. Voor speciale gelegenheden worden er op lokatie extra dialogen aan het systeem toegevoegd.

Historie

De huidige versie van Lees Luid is een geoptimaliseerde (en vereenvoudigde) versie van het Meet Your Stranger concept dat in 2011 werd ontwikkeld door Sander Veenhof en Andre Freyssen tijdens de Mediafonds/Sandberg Masterclass over mobile storytelling. Destijds werd de dialoog ondersteund met augmented reality decor stukken.

Na de premiere van Meet Your Stranger op het IFFR in Rotterdam in samenwerking met Madeleen Bloemendaal volgde er vertoningen tijdens het Parade theaterfestival , het jongeren evenement Night of the Nerds , het Museum Zonder Muren in Amsterdam-Oost, als Lees Luid werd gebruikt als aanvulling op een Hololens augmented reality workshop in het Stedelijk Museum in Amsterdam.

Ook werd er een speciale versie van Meet Your Stranger gemaakt om te gebruiken tijdens het autorijden. Dat maakte gebruik van de legendarische Google Glass